Письмовий стіл - допомога покупцям

Час від часу у нас з'являється необхідність щось написати, заповнити різні бланки або анкети, і, в кінці кінців, потрібно місце для зберігання паперів. У такій ситуації на допомогу прийде письмовий стіл.

Письмовий стіл
 

В першу чергу потрібно обрати місце, де розміститься письмовий стіл. Найкраще місце - біля вікна, тут світло буде падати прямо на робочу площу. Якщо дозволяють розміри квартири, то краще підібрати письмовий стіл великого розміру, щоб на ньому помістилися всі потрібні папери, і робота протікала в атмосфері комфорту. Якщо площа обмежена, можна вибрати кутовий стіл, який створить атмосферу компактного домашнього кабінету. Але якщо стіл підбирається для офісу, то потрібно враховувати і те, що тут важливо не тільки зручність, а й статус.

Конструкція письмового столу повинна відповідати покладеним на нього завданням. Якщо паперів і записів не дуже багато, то вповні підійде однотумбовий письмовий стіл. Але для школярів, у яких зазвичай багато зошитів, рефератів, щоденників і різних канцелярських принад, краще взяти двохтумбовий, або письмовий стіл з книжковими полицями. Цей же варіант підійде для тих, хто хоче заощадити площу, яку міг би зайняти книжковий шафа.

Наступне, про що потрібно задуматися - це висота столу. Вона повинна підбиратися виходячи з зросту того, хто буде працювати за ним. Зараз виробляються регульовані письмові столи, особливістю яких є те, що їх висоту можна змінювати. Це буде дуже корисно, якщо стіл придбається для дітей. Оптимальною вважається висота, при якій лікті без напруження лежать на столі, і їх не потрібно піднімати або опускати, від чого може погіршитися осанка.

Після того, як функціональні характеристики столу визначені, слід приступити до вибору дизайну і матеріалу. Якщо письмовий стіл планується часто використовувати, то при виборі слід приділити особливу увагу саме матеріалу. Найчастіше столи виготовляють з ДСП ламінованого плівкою. Ці плівки можуть імітувати деревину, мармур, граніт і багато інших. Також, для покриття письмового столу може бути використаний шпон. Лакована поверхня не боїться дрібних подряпин. Але для кращого захисту поверхні використовується високотемпературна полімерна плівка або шаруватий пластик.

За думкою фахівців, 28 міліметрів - це оптимальна товщина стільниці. Але іноді зустрічаються столи з товщиною стільниці до 80 міліметрів. Зазвичай їх виготовляють на замовлення для керівників компаній, в широкому продажу такі столи зустрічаються рідко. Окремого уваги заслуговує обробка країв стільниці. У цих місцях досить часто можуть зустрічатися зачіпки та обсколи.